At tage på ølejr

 • Ølejr er meget mere end lejr på en ø!
 • Ølejr er en billig ferie i Danmark.
 • Ølejr er skov, strand, slentreture, smukke solnedgange og sange ved lejrbålet
 • Ølejr er fællesskab og samvær med andre mennesker
 • Ølejr er et afslappende fristed, hvor du kan være dig selv
 • Ølejr er en enkel ferieform – tæt på naturen
 • Ølejr har forskellige temaer, men det er mest af alt op til dig selv, hvad der skal ske
 • Ølejr er stærkt vanedannende

På en ølejr kan du møde mennesker i alle aldre og fra alle samfundsgrupper.
Faciliteterne er primitive, og vi bor i telte tæt på naturen. Sovetelte findes på lejren, men du skal selv medbringe madras eller underlag.

Vi er fælles om madlavning, indkøb, oprydning og hvad der ellers skal gøres.

På de fleste ølejre er der en igangsætter til at vejlede dig, hvis du har lyst til at give dig i kast med nogle af ugens aktiviteter.
Der vil være en af ugens deltagere, som er regnskabsfører og holder rede på ugens økonomi. Men der er ingen leder.
Det er alles fælles ansvar at få ugen til at fungere.

Når du har købt billet til en uge på en ølejr, er du også medlem af ølejr bevægelsen, et år frem. Det betyder, at du kan vælge at få indflydelse på ølejr bevægelsen. Du får mere at vide om hvordan, på den uge hvor du deltager.

Ølejrbevægelsen består af 11 forskellige lejre, fordelt rundt om i landet.
De 11 lejre har forskellige emner, som du kan læse mere om på øernes egne sider.
De fleste af ølejrenes uger er af 7 dages længde og strækker sig fra lørdag til lørdag. Ved uger af anden længde angives dagenes antal under den pågældende uge.

Vil du vide mere om de enkelte ølejre eller om de konkrete emner, ring da til de pågældende ølejres kontaktpersoner.

 

Pris for deltagelse

2-14 år

15-24 år

25 og op

1 døgn

kr 90,00

kr 115,00

kr 155,00

1 uge

kr 630,00

kr 805,00

kr 1.085,00

Prisen er inklusive kost. Der kan opkræves et mindre beløb for nogle af lejrens aktiviteter – ring og spørg på den pågældende lejr. Børn under 2 år deltager gratis. Kontakt regnskabsfører på lejren og fortæl du har et barn under 2 med.

Er du eneforsørger, skal du kun købe billet til dig selv og til de 2 ældste af dine egne børn; nummer 3, 4 osv. af dine egne børn deltager gratis. Kontakt regnskabsfører på lejren og oplys, hvis du har gratis børn med, så der kan blive købt mad til dem også.

 

Tilmelding

Du kan købe billet via Billetnet eller du kan tilmelde dig på lejren.

Billetnet:

Du kan købe billetter via deres hjemmeside og på forskellige salgssteder rundt i landet. De opkræver et gebyr for hver billet. Opgiv ugens startdato sammen med dit navn og tlf nummer, så vi kan kontakte dig ved ændringer eller aflysninger.

Når du har købt billet, er du sikret plads på lejren – husk at tage billetten med, den er bevis på, at du har betalt for opholdet.

Tilmelding på ølejren i sæsonen:

Når du har valgt den uge, du gerne vil deltage i, ringer du til ølejren og spørger regnskabsføreren, om der er ledige pladser på den pågældende uge. Du tilmelder dig og betaler for hele ugen eller for nogle af ugens dage hos regnskabsføreren, når du møder op på ølejren. Der kan opkræves gebyr svarende til gebyret fra BILLETnet.

Enkelte emneugers program forudsætter dog, at du deltager hele ugen (det angives i så fald under den enkelte uge).

Kommer du uanmeldt til en udsolgt lejr, risikerer du ikke at kunne deltage, da deltagere med billet har fortrinsret.

 

Tilbagebetaling

Tilbagebetaling ved afbud:

Hvis du alligevel ikke kan deltage i lejren og må melde afbud, kan dette ske indtil 4 uger før din lejr starter. Du skal henvende dig, hvor du har købt billetten for at få beløbet refunderet.

Bytning af billetter:

Det er muligt at ændre billetterne til en anden uge, enten på samme eller anden ølejr, hvis der stadig er ledige pladser. Dette kan gøres via Billetnet.

Tilbagebetaling ved sygdom:

Bliver du syg, skal du melde afbud til regnskabsføreren på ølejren, hvor du har tilmeldt dig, senest ved ugens start. Du skal derefter sende din billet og dokumentation for din sygdom til Ølejrbevægelsen. På et møde i september tager vi stilling til, om vi kan refundere din billet.

Tilbagebetaling ved aflysning:

Hvis en uge aflyses, får du få billetten refunderet via Billetnet. Vi har dog kun mulighed for at oplyse dig om en evt. aflysning, hvis du oplyser dit navn og telefonnummer, når du køber billetten.

Anden form for tilbagebetaling:

I andre tilfælde kan du sende en ansøgning til bevægelsen og så tager vi stilling til en eventuel tilbagebetaling efter sæsonen.

 

Undtagelser, forbehold og ansvar

 1. En uge kan aflyses. I så fald kan du komme på en anden uge, hvor der er plads, eller du kan få pengene tilbage fra Billetnet.
 2. De enkelte uger kan have særlige krav eller afvigelser (vegetarisk kost, alkoholforbud, påkrævet deltagelse hele ugen, begrænset deltagerantal, ugen er uegnet for børn). Dette angives på denne hjemmeside under den pågældende ølejr.
 3. Hvis der på en ølejr opkræves et administrationsgebyr, når du først betaler for lejren efter din ankomst, angives det på denne hjemmeside under den pågældende ølejr.
 4. Dyr må ikke medtages (bamser og tøjdyr er dog velkomne).
 5. Personlige ejendele er ikke dækket af bevægelsens lejrforsikring.
 6. Ølejrbevægelsen påtager sig intet ansvar i forbindelse med forløb, der har terapilignende karakter.
 7. Ølejrbevægelsen påtager sig intet ansvar i forbindelse med trafikforsinkelser, strejker, lockouts eller force-majeure-situationer.